ua en ru

У Британії міністрам скасовують закордонні поїздки перед голосуванням щодо Brexit

У Британії міністрам скасовують закордонні поїздки перед голосуванням щодо Brexit Фото: британським міністрам-консерваторам забороняють виїжджати з країни

Консервативна партія ввела заборону на виїзд з країни міністрів, які її представляють

Міністрам уряду Великої Британії від Консервативної партії рекомендували відмовитися від поїздок за кордон до запуску процедури виходу країни з Європейського союзу (Brexit). Про це повідомили джерела в британському уряді, передає The Telegraph.

Як зазначається, це рішення пов'язане з тим, що у консерваторів досить хитка більшість у парламенті країни, тому вони побоюються, що від'їзд міністрів напередодні голосування із законопроекту про вихід Британії з ЄС може порушити баланс сил.

У цьому разі, як побоюються, деякі проєвропейськи налаштовані представники партії можуть приєднатися до опозиції і проголосувати за запропоновані Палатою лордів поправки до законопроекту.

Зазначимо, якщо палата громад і палата лордів Великої Британії схвалять законопроект про Brexit, процедура виходу країни з ЄС може розпочатися вже найближчого вівторка, 14 березня.

Нагадаємо, лідери ЄС мають намір зробити все можливе, щоб Велика Британія більше втратила, ніж виграла від виходу з Європейського союзу.