ua en ru

Бригинець у Раді має намір розробити проект постанови про призначення одночасних виборів столичної влади на травень-червень

Депутат Київради з фракції БЮТБ Олександр Бригинець, який за даними обробки електронних протоколів переміг на виборах у Верховну Раду на 217 окрузі, готовий виступити автором нормативно-правового акту про призначення дати проведення одночасних виборів у Київраду і мера Києва, призначивши їх на травень-червень 2013 року. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я буду, звичайно, наполягати, щоб вибори відбулися якнайскоріше. Думаю, що вони навесні відбудуться, тому що це конституційне право у нас є. Я думаю, що вибори будуть в травні, або на початку червня. За часом рішення про ці вибори може бути ухвалене, напевно, в лютому", - сказав Бригинець.

Він також зазначив: "Якась кількість людей виходить з Київради - Новак, Карпунцов, я, тобто ті люди, які ефективно виступали на стороні опозиційній, і тепер замість нас сюди зайдуть молоді люди, які за списком десь далі. Думаю, що за якістю вони будуть слабкіші.., і Київрада стане ще більш беззуба. Така Київрада може влаштувати владу. Вони звернуться до Конституційного суду, і він скаже, що Київрада може працювати вічно".

Зазначимо, раніше про проведення виборів мера Києва в травні 2013 р. заявив Віталій Кличко.

Бригинець також планує ініціювати об'єднання посад мера і голови КМДА і виступатиме за повернення районних рад у столиці.

По темі: Кличко наполягатиме на проведенні виборів мера Києва в два тури в травні 2013 р