ua en ru

Після Brexit відповідь Москві за хіматаку буде "потужною", - МВС Британії

Після Brexit відповідь Москві за хіматаку буде "потужною", - МВС Британії Фото: прапор Великої Британії (flickr.com/defenceimages)

Нова серія санкцій проти РФ буде відкладена на 2 роки

Британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що відповідь Москві за хіматаку буде "потужною" після Brexit. Про це повідомляє The Telegraph.

За словами Воллеса, уряд Британії повинен "діяти злагоджено", відповідаючи на застосування російськими агентами хімічної зброї в Солсбері, оскільки нова серія санкцій проти чиновників РФ буде відкладена на два роки.

Крім того, міністр пояснив, що поправку до прийнятого цього року закону про санкції, аналогічну "акту Магнітського", слід задіяти проти Москви уже після Brexit.

"Необхідно зачекати, оскільки закон про санкції, частиною якого є ця поправка, дасть змогу застосувати інші методи санкціонованого тиску, які неможливі до завершення Brexit", - зазначив він.

Як підкреслили у виданні, поки Великобританія залишається членом Євросоюзу, то вона має досягати домовленості з усіма державами-членами, оскільки санкції запроваджуються на рівні блоку.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що уряд Сполучених Штатів Америки працює над другим раундом "жорстких" санкцій проти Росії у зв'язку з розслідуванням отруєння російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері

Крім того, Європейський союз ще на півроку продовжив персональні санкції проти Російської Федерації за агресію в Україні.