ua en ru

Бразильська влада заборонила покидати країну 17 менеджерам Chevron і Transocean

Бразильська влада заборонила покидати країну 17 менеджерам нафтовидобувної компанії Chevron і підрядника Transocean, яких підозрюють в нанесенні шкоди навколишньому середовищу. Серед менеджерів, яким заборонений виїзд з Бразилії, 5 громадян США, 5 бразильців, 3 австралійця, 2 француза, канадець і британець.

Chevron припинив роботу на бразильському шельфі після того, як було знайдене нове джерело витоку нафти. Невеликий прорив виявили недалеко від того місця, де сталася масштабна екологічна катастрофа в листопаді 2011 р. В тому випадку, якщо компанію визнають винною, Chervron належить виплатити кілька мільярдів доларів компенсацій і штрафів, передає ВВС.

Раніше повідомлялося, що бразильська влада порушить кримінальні справи проти 17 високопоставлених менеджерів Chevron і Transocean за звинуваченням у розливі нафти на шельфовому родовищі в 2011 р. Прокурор заявив, що справа буде передана до суду найближчим часом.

Chevron Corp. - друга за величиною вертикально інтегрована нафтогазова корпорація в Сполучених Штатах. Займається розвідкою і видобутком вуглеводнів, переробкою нафти, збутом і транспортуванням, а також володіє мережею автозаправних станцій в Америці та інших частинах світу. Штат компанії налічує близько 62 тис. працівників. Акції компанії входять у розрахункову базу індексу Dow Jones. Чистий прибуток компанії за 2011 р. виріс на 41,4% - до 26,9 млрд дол.