ua en ru

Бразилія не буде скасовувати карнавал через коронавірус

Бразилія не буде скасовувати карнавал через коронавірус Ілюстративне фото (pxhere.com)

Бразилія вважає карнавал частиною своєї культурної ідентичності

Бразилія не буде скасовувати щорічний карнавал через епідемію коронавірусу у світі. Про це повідомляє Мінохоронздоров'я країни в Twitter.

Як сказав міністр охорони здоров'я Бразилії Енріке Мандетта, карнавал в Ріо-де-Жанейро є частиною культурної ідентичності країни. Після обговорень чиновники вирішили, що скасовувати карнавал не готові.

"У нас немає підстав для обговорення цієї пропозиції (скасування карнавалу, - ред.). Ми сподіваємося, що весь цей час люди будуть веселитися і насолоджуватися своїм здоров'ям", - сказав міністр журналістам на прес-конференції.

Що стосується бразильців, котрі повертаються з Китаю, міністр сказав, що в країні будуть дотримуватися карантин щодо цих людей.

"Це спосіб підтримки безпеки, який застосовується усіма країнами", - додав він.

Щорічний Бразильський карнавал проводиться в країні за сорок днів до святкування Великодня. Він є найбільшим національним святом і однією з головних причин для туристів відвідати цю країну.

Нагадаємо, згідно з останніми даними, у світі збільшилося число загиблих від коронавіруса нового типу і зараз становить 426 осіб. У китайській провінції Хубей померли ще 64 людини, а всього в материковому Китаї від вірусу померли 425 осіб.