ua en ru

У Бразилії суд відхилив апеляцію екс-президента на вирок з корупції

У Бразилії суд відхилив апеляцію екс-президента на вирок з корупції Фото: Лула да Сільва

Тепер адвокати Лули да Сільви можуть оскаржити вирок у судах вищої інстанції

В Бразилії суд відхилив апеляцію захисту екс-президента країни Луїса Інасіу Лули да Сілви на вирок у справі про корупцію, який передбачає позбавлення волі терміном на 12 років. Про це повідомило агентство AFP.

Видання зазначає, що апеляція, подана в суд міста Порту-Алегрі на півдні країни, мала "технічний характер" і навіть у випадку задоволення, не змінила б обвинувальний вирок колишньому главі держави.

Оскільки це вже третя апеляція Лули да Сілви, подана в цей суд, тепер його адвокати можуть оскаржити вирок у судах вищої інстанції.

Нагадаємо, у Бразилії щонайменше дев'ять осіб отримали поранення в результаті заворушень біля будівлі Федеральної поліції в місті Курітіба, куди для відбування покарання доставили колишнього президента країни Луїса Інасіу Лулу да Сілву.

Лула да Сілва став першим екс-президентом Бразилії, який був поміщений у в'язницю за підсумками кримінального процесу. Наприкінці січня Федеральний регіональний суд підтвердив обвинувальний вирок у справі політика, збільшивши призначений йому термін тюремного ув'язнення з дев'яти років і шести місяців до 12 років і одного місяця