ua en ru

У Бразилії сформували новий уряд

У Бразилії сформували новий уряд Фото: у Бразилії сформували новий уряд

В. о. президента Бразилії сформував новий уряд

В. о. президента Бразилії Мішел Темер в четвер сформував новий уряд. Про це повідомляє ТАСС.

Наголошується, що церемонія вступу на посаду призначених ним міністрів відбулася в офіційній резиденції глави держави - Палаці Планалту - в столиці південноамериканської республіки.


Крім того, Мішель Темер під час свого першого виступу на новій посаді відзначив, що вірить у відновлення національної економіки та закликав сформований ним кабмін стати урядом національного порятунку.

"Нам терміново необхідно подолати розкол у суспільстві та об'єднати країну. Нам терміново необхідно уряд національного порятунку. Політичні інститути, громадські організації і бразильський народ повинні внести свій внесок для того, щоб вивести країну з гострої кризи, в якій вона знаходиться", - сказав він.

Темер пообіцяв зберегти соціальні програми, реалізацією яких займався уряд тимчасово відстороненої від посади глави держави Ділми Руссефф..

"Ми знаємо, що, на жаль, Бразилія все ще є бідною країною. Тому я вкотре повторюю: ми збережемо програми соціальної допомоги населенню. Ці проекти довели свою ефективність", - сказав Темер.

Нагадаємо, Президент Бразилії Ділма Руссефф, щодо якої розпочали процедуру імпічменту, відразу після ухвалення сенатом рішення про відсторонення розпустила уряд.