ua en ru

У Бразилії міністр, що очолює антикорупційне бюро, подав у відставку

У Бразилії міністр, що очолює антикорупційне бюро, подав у відставку Фото: у Бразилії міністр, що очолює антикорупційне бюро, подав у відставку

У столиці Бразилії відбувся мітинг працівників міністерства

Міністр нагляду і контролю Бразилії Фабіану Силвейра прийняв рішення залишити свій пост. Про це повідомляє Folha de S. Paulo.

Зазначається, що раніше у столиці Бразилії відбувся мітинг працівників міністерства, які вимагали відставки свого керівника. Протестувальники виступили проти перебування Силвейры на посаді міністра з-за того, що в одному з оприлюднених ЗМІ розмов він негативно відгукувався про розслідування розкрадань у державній нафтогазовій корпорації Petrobras і давав поради одному з фігурантів цієї справи.


Близько 250 співробітників відомства заявили, що не повернуться на робочі місця до тих пір, поки Силвейра не буде звільнений.

"Фабіану Силвейра брав участь у таємних нарадах, під час яких давав поради підозрюваним, а також намагався домогтися від влади і державних установ припинення розслідування стосовно своїх політичних союзників. Подібна поведінка не відповідає критеріям, які повинні бути обов'язкові для людини, яка очолює орган по забезпеченню боротьби з корупцією", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, прокуратура Бразилії має намір почати розслідування про корупцію колишнього президента Лули да Сілви.