ua en ru

В БПП заявили про зрив роботи комітету щодо обрання кандидатури аудитора НАБУ від Ради

В БПП заявили про зрив роботи комітету щодо обрання кандидатури аудитора НАБУ від Ради Фото: Ігор Артюшенко (РБК-Україна)

Нардепи можуть зібратися на засідання комітету завтра

У партії "Блок Петра Порошенко" (БПП) заявили про зрив роботи Антикорупційного комітету щодо обрання кандидатури на аудитора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) від Ради. Про це заявив нардеп Ігор Артюшенко, передає прес-служба БПП.

"Опозиція, так звані "антикорупціонери", чомусь вважають, що повинен бути завершений конкурс, але конкурс раніше був завершений. Конкурс був проведений комітетом, в результаті було обрано 4 кандидатури, внесені в зал на голосування. Чотирьох кандидатів поставили на рейтингове голосування, потім ставилася кандидатура на остаточне голосування, але рішення не пройшло. Тобто конкурс завершився, а їхні дії сьогодні - звичайна маніпуляція", - заявив Артюшенко.

За його словами, нардепи опозиції не хочуть працювати і вдалися до різноманітних політичних спекуляцій, тому що немає голосів ні на комітеті, ні в залі.

"Вони будуть працювати далі, щоб в Україні не було ні одного аудитора НАБУ. По 2016 року немає аудиту, і за 2017 рік теж не буде зроблено", - підкреслив Артюшенко.

Нардеп додав, що якщо "на те буде воля народних депутатів", вони зберуться на засідання комітету завтра.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву заступника голови фракції партії БПП Олексія Гончаренка, що Комітет Верховної Ради може визначити кандидата в аудитори НАБУ вже на найближчому засіданні.