ua en ru

У БПП розповіли, які правки надійшли до законопроекту про місцеві вибори

У БПП розповіли, які правки надійшли до законопроекту про місцеві вибори Фото: Вадим Денисенко

На даний момент надійшло понад 200 поправок

Станом на сьогодні, 25 червня, до законопроекту про місцеві вибори надійшло більше 200 правок, зокрема, норми, що стосуються проведення виборів міських голів в один тур та захищеності кандидатів партійного списку. Про це у коментарях журналістам повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка", співавтор законопроекту про місцеві вибори Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найвагоміші - це однотуровість, захищені так звані один-два кандидата. Тобто мається на увазі, що зараз у нас іде абсолютно рейтингове голосування, але є правка, яка передбачає, щоб було, по-моєму, три навіть захищених кандидата в кожній раді... Це позиція "Батьківщини", що повинні бути захищені один чи два кандидата, які стовідсотково проходять, якщо ваша партія пройшла, набрала своїх 5%, значить вони стовідсотково стають депутатами", - поінформував Денисенко.

За словами депутата, правка, що стосується проведення виборів міських голів в один тур стосується не тільки виборів у Києві та Львові, а усіх великих міст з кількістю жителів понад 90 тисяч.

"Йдеться конкретно про всі міста, всі міста більше 90 тисяч, тобто відмінити двотуровість", - додав Денисенко.

Нагадаємо, законопооект про місцеві вибори може бути включений до порядку денного Верховної Ради для розгляду у другому читанні у четвер, 2 липня.