ua en ru

В БПП розповіли про економічний ефект від підвищення комунальних тарифів

В БПП розповіли про економічний ефект від підвищення комунальних тарифів Фото: ВРУ (president.gov.ua)

Економічний ефект від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги перевищив 32 млрд гривень

Економічний ефект від підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги перевищив 32 млрд гривень. Про це сьогодні, 14 листопада, в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ефект від переходу на ринкові комунальні тарифи може побачити кожен дуже просто - в 2014 році у нас дефіцит "Нафтогазу України" становив 100 млрд гривень... Зараз у нас профіцитний НАК "Нафтогаз України", +100 млрд ні, справді, ми 68 млрд через дотації повертаємо комунальним підприємствам, тобто чистий економічний ефект перевищує 32 млрд гривень, можливо, він навіть більше ", - заявив Вінник.

Також нардеп зазначив, що держава повинна припинити фінансувати медицину за рахунок дотацій закладів охорони здоров'я в пропорції з кількістю громадян, які проживають на відповідній території.

За словами Вінник, кошти в той чи інший спосіб мають надходити побічно громадянам, вибирати медичні установи на власний розсуд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий закон "Про житлово-комунальні послуги" передбачає введення пені за борги по оплаті.