ua en ru

Рада у лютому перегляне держбюджет в частині видатків на оборону

Рада у лютому перегляне держбюджет в частині видатків на оборону Фото: Андрей Антонищак

Депутати також працюють над створенням реформаторського податкового кодексу

Верховна Рада України може переглянути державний бюджет в частині видатків на оборону у лютому 2016 року. Про це заявив депутат ВР від фракції "Блок Петра Порошенка", член парламентського комітету з питань податкової та митної політики Андрій Антонищак, передає прес-служба партії.

"Бюджет будемо переглядати. Я невдоволений тим, що Міністерство фінансів України на половину врізали кошти, які мали дати Прикордонній службі. Також врізали видатки на озброєння, заробітну плату військовим... Я хочу заспокоїти Прикордонну службу, ми цей бюджет будемо переглядати вже в лютому місяці. Внесемо правки", - запевнив нардеп.

Крім того, парламентар зазначив, що наразі депутати паралельно працюють над створенням реформаторського податкового кодексу.

"На даний час подивимося, як цей податковий кодекс буде працювати, тому що там є дуже революційні речі, зокрема майже в два рази знижено ЄСВ, також є певні зниження податків. Ми зафіксували певні пільги для підприємців. Крім того, зараз депутати паралельно працюють над створенням реформаторського податкового кодексу, який буде ультраєвропейським та сучасним", - підкреслив Антонищак.

Також депутат зазначив, що невдовзі Міжнародному валютному фонду буде презентовано законопроект про Національну митну службу.

"Скоро ми покажемо МВФ законопроект про Національну митну службу. На сьогодні основне завдання митниці - не збирати податки, а прозоре переміщення товарів через кордон та боротьба з контрабандою", - підкреслив він.

Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько не впевнена, що Міжнародний валютний фонд погодить усі зміни в державний бюджет на 2016 рік.