ua en ru

БПП пропонує обмежити доступ до е-деклараціям чиновників

БПП пропонує обмежити доступ до е-деклараціям чиновників Фото: Гринів пропонує Раді зміни по ел-декларуванню

Відповідний законопроект зареєстровано у парламенті

Голова фракції Партії “Блок Петра Порошенка” Ігор Гринів вніс законопроект №5192 "Про внесення змін до Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання злочинам проти життя і здоров’я особи та проти власності", який передбачає обмеження доступу до е-декларування чиновників. Про це повідомляє прес-служба БПП.

Зазначається, що законопроект спрямований на удосконалення порядку подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, з метою запобігання злочинам проти життя і здоров’я особи та проти власності.

"Ігор Гринів пропонує внести зміни у діючий закон, аби запобігти вчиненню злочинів проти життя та здоров’я декларантів, членів їх сімей, а також пов’язаних з ними осіб (контрагентів, які не є декларантами), а також запобігти злочинам проти власності всіх цих осіб", - сказано в повідомленні.

Зокрема, пропонується встановити, що окремі відомості, що зазначаються у декларації, а саме відомості про цінне рухоме майно, вартість та розмір отриманих подарунків, наявні грошові активи, у тому числі готівкові кошти, кошти, позичені третім особам, активи у дорогоцінних (банківських) металах, фінансові зобов’язання, видатки та усі правочини, вчинені у звітному періоді тощо, належатимуть до інформації з обмеженим доступом та не підлягатимуть оприлюдненню.

При цьому вказані відомості документом не прибираються з числа тих, що підлягають декларуванню. Законопроектом також не пропонується позбавити спеціально уповноважені органи у сфері запобігання та протидії корупції вільного доступу до цієї інформації.

Нагадаємо, Раді пропонують зобов'язати чиновників декларувати доходи співмешканців.