ua en ru

У БПП пояснили, чому парламент затягує з голосуванням за зміну складу ЦВК

У БПП пояснили, чому парламент затягує з голосуванням за зміну складу ЦВК Фото: Олексій Гончаренко

Народні депутати будуть готові проголосувати за оновлений склад ЦВК не раніше кінця червня

Питання оновлення складу членів Центральної виборчої комісії стало заручником побоювань народних депутатів щодо можливості проведення дострокових парламентських виборів. Про це заявив заступник голови фракції "Блоку Петра Порошенко", народний депутат Олексій Гончаренко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV, передає РБК-Україна.

"Чому ми з деякими депутатами не можемо домовитися: сьогодні є така історія, що якась частина парламенту боїться і вважає, що зміна ЦВК може стати першим кроком до дострокових парламентських виборів", - заявив Гончаренко, відповідаючи на запитання, чому фракціїї БПП та "Народний фронт" не домовились про готовність голосувати за зміну складу ЦВК.

За словами нардепа, окремі народні депутати будуть готові проголосувати за оновлений склад ЦВК не раніше кінця червня.

"Вони готові проголосувати за зміну ЦВК тільки тоді, коли пройдуть можливі дедлайни щодо цих дострокових парламентських виборів. А це кінець червня. Тобто в кінці червня, вже не можна буде, все одно ми вже не встигаємо до кінця сесії, і президент не отримає право на розпуск парламенту. Таким чином, навіть теоретично не зможе постати питання дострокових виборів. Хоча, як на мене, воно і сьогодні не стоїть. Втім, деяка частина парламенту цього боїться, тому, нажаль, питання зміни ЦВК стало заручником цих побоювань", - додав Гончаренко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України пропонує ВР прибрати з декрету про держмито та закону про судовий збір слово "інвалід"