ua en ru

В БПП назвали основних претендентів на посаду голови Нацбанку

В БПП назвали основних претендентів на посаду голови Нацбанку Фото: Нацбанк України (НБУ)

Серед основних претендентів розглядаються Смолій і Лавренчук

Виконувач обов'язків голови Національного банку України (НБУ) Яків Смолій і голова правління "Райффайзен банк Аваль" Володимир Лавренчук розглядаються серед основних претендентів на посаду голови регулятора. Про це у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"По НБУ так само йдуть консультації. На сьогоднішній день є декілька кандидатур, найбільш ті, що на слуху - це Смолій і Лавренчук. Маю надію, що до кінця року консультації, які проводить президент, завершаться", - заявив Кононенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у жовтні поточного року парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності схвалив до прийняття у першому читанні законопроект №7101 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення строків призначення та звільнення голови Національного банку. Таке рішення підтримали 4 члени комітету (нардепи Сергій Рибалка, Денис Дзензерський, Віктор Романюк і Олег Лаврик) з 7 присутніх. Однак, не всі депутати були за прийняття такого рішення. Зокрема "проти" проголосували Михайло Довбенко та Іван Фурсін. Не голосував Павло Різаненко.