ua en ru

Комітет Ради схвалив прискорену процедуру звільнення голови НБУ

Комітет Ради схвалив прискорену процедуру звільнення голови НБУ Фото: комітет ВРУ схвалив звільнення глави Нацбанку (НБУ)

Гонтареву планується звільнити від виконання обов'язків за прискореною процедурою

Парламентський комітет з питань фінансової політики та банківської діяльності схвалив до прийняття у першому читанні законопроект №7101 про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо уточнення строків призначення та звільнення голови Національного банку. Про це повідомляє портал Finclub.

Як повідомляється, таке рішення підтримали 4 члени комітету (нардепи Сергій Рибалка, Денис Дзензерський, Віктор Романюк і Олег Лаврик) з 7 присутніх.

Однак, зазначає портал, не всі депутати були за прийняття такого рішення. Зокрема "проти" проголосували Михайло Довбенко та Іван Фурсін. Не голосував Павло Різаненко.

У той же час, глава комітету Сергій Рибалка помітив, що кандидатуру на звільнення і призначення голови Нацбанку може вносити тільки президент України, який до цих пір цього не зробив.

Варто зазначити, що пропозиція комітету полягає в тому, щоб скоротити термін виконання обов'язків тимчасовим главою НБУ до 15 днів.

Нагадаємо, що з 11 травня обов'язки глави НБУ виконує перший заступник Гонтаревої Яків Смолій.

Однак, нещодавно РБК-Україна стало відомо, що президент України Петро Порошенко визначився з кандидатурою нового глави Нацбанку.