ua en ru

В боях за Іловайськ число військових РФ і бойовиків перевищувало сили АТО в 18 разів, - Матіос

В боях за Іловайськ число військових РФ і бойовиків перевищувало сили АТО в 18 разів, - Матіос Фото: бої за Іловайськ

Противник мав 90 танків, 24 "Граду", 60 гармат, 64 міномета і 350 Бтрів

В боях за Іловайськ в серпні 2014 р. загальне число російських військових і підконтрольних їм бойовиків у 18 разів перевищувало чисельність сил антитерористичної операції (АТО) на даній ділянці фронту. Про це сьогодні в ході оприлюднення висновків експертизи щодо подій, пов'язаних з військовою операцією під Иловайском, повідомив заступник генеральнго прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Співвідношення основних сил і засобів Збройних сил України, батальйонів спеціального призначення МВС та Національної гвардії України із загальною кількістю неаконних збройних формувань Збройних сил РФ під час виходу з оточення в районі міста Іловайська мало таке співвідношення: особовий склад - 1 до 18, один українець проти 18 росіян і незаконних збройних формувань з числа сепаратистів, танки - 1 до 11, БТР - 1 до 16, артилерія - 1 до 15, міномети - 1 до 16", - розповів Матіос.

За його словами, на озброєнні сепаратистів і російських військових 90 танків, 24 реактивні системи залпового вогню "Град", 60 гармат, 64 міномета, 350 Бтрів.

У той же час, зазначив Матіос, на озброєнні української сторони було 3 БТР, 10 БМП, 7 гусеничних бронетранспортерів, 1 зенітна установка, 4 гармати МТ12, 4 минометиа, і не менше 50 одиниць автомобільної техніки.

Відзначимо, за словами військового прокурора, втрати особового складу ЗСУ, Нацгвардії та МВС під Иловайском склали понад 1 тис. осіб.