ua en ru

У "Борисполі" затримали вербувальника бойовиків до терористичних угруповань

У "Борисполі" затримали вербувальника бойовиків до терористичних угруповань Фото: в "Борисполі" затримали вербувальника бойовиків (dpsu.gov.ua)

Вербувальника розшукував Інтерпол

Прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту "Київ" в аеропорту "Бориспіль" затримали громадянина Киргизстану, якого розшукував Інтерпол за причетність до терористичних організацій. Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України.

"Іноземець прибув до Києва рейсом із Анкари. За попередньою інформацією співробітники Держприкордонслужби встановили, що чоловік перебуває у міжнародному розшуку як особа, яка є вербувальником бойовиків до терористичних угруповань", - йдеться у повідомленні.

Іноземця прикордонники затримали та передали співробітникам Нацполіції. По даному факту повідомлено українське бюро Інтерполу в Києві.

Нагадаємо, листопаді 2017 року в Донецькій області заарештували вербувальника терористичної організації "Донецька народна республіка" (ДНР). Встановлено, що в період з вересня по жовтень 2017 року 70-річний мешканець Авдіївки збирав дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців і техніки Збройних сил України та інших військових формувань, задіяних у проведенні антитерористичній операції на території Донецької області. Чоловік через посередника передавав їх начальнику розвідувального управління так званої "Республіканської гвардії" терористичної організації ДНР на прізвисько "Тайфун".