ua en ru

Боротьба з курінням - один із пріоритетів державної політики, - Держспоживінспекція

Боротьба з курінням - один із пріоритетів державної політики. Про це під час засідання 5-ої Консультативної ради з захисту прав споживачів держав-учасниць СНД заявив голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

Боротьба з курінням - один із пріоритетів державної політики. Про це під час засідання 5-ої Консультативної ради з захисту прав споживачів держав-учасниць СНД заявив голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов, передає прес-служба відомства.

"Вживання тютюну є однією з найбільших небезпек для здоров'я. Від неї щорічно в світі помирає близько шести мільйонів осіб - в середньому, одна людина кожні шість секунд. Найстрашнішим у цій статистиці є той факт, що тютюнова індустрія, у боротьбі за прибуток, все більше втягує і жінок, випускаючи "жіночі" марки сигарет - тонкі, легкі, ароматизовані і нетрадиційно упаковані. Внаслідок цього, на сьогоднішній день більша половина курців - жінки, а саме від їхнього здоров'я залежить здоров'я майбутніх поколінь української нації. Саме тому, сьогодні Президент і уряд країни ведуть активну боротьбу із залежністю від тютюну серед населення. Боротьба з курінням - це один із пріоритетів державної політики, про який неодноразово говорив Президент Віктор Федорович Янукович", - наголосив голова Держспоживінспекції України Сергій Орєхов.

Згідно повідомленню, спільні оперативні дії в рамках підписаного меморандуму про співпрацю між Державною інспекцією України з питань захисту прав споживачів та членами коаліції "За вільну від тютюнового диму Україну" дозволили підвищити рівень виконання важливих антитютюнових законів.

Успішний досвід Держспоживінспекції Украіїни було взято до уваги усіма учасниками Консультативної ради. Наразі було повідомлено, що за 9 місяців 2013 р. з перевірених Держспоживінспекцією України понад 2 тис. суб'єктів господарювання щодо дотримання вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров'я населення, порушення встановлені у 17,7% перевіреної кількості.