ua en ru

Бондаренко: Питання про зняття депутатської недоторканності не обговорювалося на фракції ПР

Зараз в Україні існує великий суспільний запит на зняття депутатської недоторканності з парламентаріїв, однак питання про зняття депутатської недоторканності поки не обговорювалося на фракції Партії регіонів. Про це заявила депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Я - одна з небагатьох, хтоі проти зняття депутатської недоторканності. У депутата як у політика, незважаючи на те, чи працює він в більшості, чи в меншості, все-таки повинен бути певний імунітет", - вважає Бондаренко.

Разом з тим, за її словами, питання про зняття депутатської недоторканності поки не обговорювалося на фракції Партії регіонів. "Якщо буде приято таке рішення більшістю, то мені доведеться підкоритися партійній дисципліні", - повідомила депутат.

У той же час вона відзначає, що згідно з соціологічними дослідженнями, більшість українських громадян зараз виступають за зняття недоторканності.

"Очевидно, зараз існує великий суспільний запит на зняття депутатської недоторканності з парламентаріїв. Але наскільки це дозволить розвивати Україну політично, економічно і в плані культури - зараз сказати складно, тому що в Україні не було періоду, корду не било депутатської недоторканності. З часів здобуття Україною незалежності вона у депутатів була завжди, і можна згадати випадки, корду депутатська недоторканність допомагала народним обранцям виконувати свої депутатські обов'язки", - заявила Бондаренко.

Читайте також: Рибак підтримує ідею скасування депутатської недоторканності