ua en ru

Болтон зустрівся з керівниками фракцій парламенту

Болтон зустрівся з керівниками фракцій парламенту Фото: Джон Болтон (flickr.com/gageskidmore)

Усі лідери фракцій запевнили Болтона у підтримці співпраці України з МВФ

У Києві відбулась зустріч керівників політичних фракцій Верховної ради з радником президента США з питань Нацбезпеки Джоном Болтоном. Про це повідомив голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Артур Герасимов в ефірі "Прямого".

За його словами, усі лідери фракцій запевнили Болтона у підтримці співпраці України з МВФ.

"Що стосується пана Болтона. Дійсно, відбулась зустріч в форматі лідерів парламентських фракцій. Був присутнім я, голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак, керівник фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко та Юрій Бойко (Опозиційний блок – ред.)", - повідомив Герасимов.

Він наголосив, що лідери "Радикальної фракції" та «Самопомочі» не змогли прибути на зустріч.

"Відбулась плідна і конструктивна розмова. Знаєте,що мені сподобалось. По-перше, що всі присутні лідери фракцій підтвердили, що вони за тісну співпрацю з міжнародними партнерами і з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Всі присутні підкреслили важливість співпраці з МВФ. Це є надважливим", - додав він.

"По-друге, дуже ретельно проговорювалось питання нашої спрямованості на євроатлантичну інтеграцію. Підкреслюю, що майже всі присутні підтвердили, що вони підтримують євроатлантичну інтеграцію України", - повідомив Герасимов.

Він також наголосив, що третьою темою зустрічі стало питання Мінських домовленостей.

"Проговорювалось ще питання Мінських домовленостей. Ви знаєте, це надважливе питання. Осінню будуть важливі голосування з цього питання . Мінськ дозволив визволити наших заручників... Так от, я дуже задоволений, що всі присутні підтвердили, що вони підтримують повну імплементацію мінських угод", - додав він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що Сполучені Штати не будуть втручатися в переговори Сербії та Косово по обміну територією. Про це він заявив під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.

Крім того, Болтон заявив, що участь Російської Федерації у переговорах щодо введення миротворчих сил ООН на Донбас може свідчити про непряме визнання Росією існування проблеми.