ua en ru

Болтон: участь Росії у переговорах по миротворцях для Донбасу - непряме визнання проблеми

Болтон: участь Росії у переговорах по миротворцях для Донбасу - непряме визнання проблеми Фото: Джон Болтон (flickr.com/gageskidmore)

Болтон підкреслив, що нинішня ситуація на Донбасі залишається небезпечною

Участь Російської Федерації (РФ) у переговорах щодо введення миротворчих сил ООН на Донбас може свідчити про непряме визнання Росією існування проблеми. Про це на прес-конференції в Києві заявив радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

За словами Болтона, "сам факт того, що російська сторона бере участь у спілкуванні з розгортання миротворчих сил ООН на Донбасі - це непряме визнання Росією, що є проблеми, і вони є частиною цих проблем".

Він також нагадав про виступ у конгресі Держсекретаря США Майк Помпео в квітні, коли той розповів про загиблих в Сирії росіян, які опинилися "волонтерами" з Донбасу.

Болтон також підкреслив, що нинішня ситуація на Донбасі залишається небезпечною.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що розміщення миротворчої місії підтверджує зацікавленість Росії у продовженні агресії і окупації захопленій території України.

Президент нагадав, що в підсумковому документі саміту НАТО йдеться, що розгортання миротворчих сил на Донбасі підтримає і полегшить повну імплементацію мінських домовленостей.