ua en ru

Більшу частину "коштів Януковича" можна використати лише після законодавчих змін

Більшу частину "коштів Януковича" можна використати лише після законодавчих змін Фото: Віктор Янукович

В держбюджеті на 2017 рік кошти від спецконфіскації закладено у розмірі 11,5 млрд гривень

Більшу частину конфіскованих коштів до державного бюджету, які знаходились на рахунках екс-президента України Віктора Януковича і його соратників, можна буде використати лише після зміни закону про державний бюджет. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністрества фінансів України.

"В держбюджеті на 2017 рік кошти від спецконфіскації закладено у розмірі 11,5 млрд гривень. Наразі, на виконання рішення суду, валютні кошти від спецконфіскації перераховано на рахунок Державного казначейства. Перевищення понад 11,5 млрд гривень зараховується, однак може бути використане тільки після внесення змін до закону про державний бюджет", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, розподілені кошти від спецконфіскації кошти у розмірі 11,5 млрд гривень планується витратити, зокрема, на оборону і безпеку, підтримку агровиробників, соціально-економічний розвиток регіонів, Фонд регіонального розвитку тощо.

Разом з тим, зазначається, загалом було конфісковано 1,5 млрд доларів (майже 40 млрд гривень).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Ощадбанк" почав конфіскацію до державного бюджету 1,5 млрд доларів, які знаходились на рахунках екс-президента України Віктора Януковича і його соратників.