ua en ru

Більшість українців схвалюють карантин, але проти зупинки транспорту

Більшість українців схвалюють карантин, але проти зупинки транспорту Фото: українці проти заборон на пересування (Віталій Носач, РБК-Україна)

На початку квітня 2021 року 65% українців підтримують введення "жорсткого карантину" (локдауну), 33% - виступають проти. За останній місяць підтримка локдауну зросла з 56% до 65%.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

За даними опитування, 77% підтримують закриття ресторанів і кафе в рамках "жорсткого карантину", 63% - закриття шкіл, 59% - дитсадків. Однак закриття міського та міжміського транспорту не підтримують близько 70%.

Більшість українців схвалюють карантин, але проти зупинки транспорту

Більшість (55%) заявили, що будуть дотримуватися правила "жорсткого карантину" ніж навесні минулого року. 17% - сказали, що будуть робити це менше, 26% - так само.

Половина (52%) висловили хвилювання за можливості особисто захворіти коронавірусом, 47% - не мають таких побоювань. Щодо здоров'я своїх близьких і рідних хвилюються 83%, не хвилюються - 17%.

Опитування проведено Соціологічною групою "Рейтинг" 6-7 квітня 2021 року серед 2500 респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.