ua en ru

Більшість вступників до університета ім. Черняховського складають бійці АТО, - Полторак

Більшість вступників до університета ім. Черняховського складають бійці АТО, - Полторак Фото: міністр оборони Степан Полторак

Начальником університету призначили заступника голови Генштабу ЗСУ Геннадія Воробйова

В Національний університет оборони ім. Івана Черняховського в цьому році вступили 700 осіб, з яких 80% складають бійці антитерористичної операції на Донбасі. Про це в університеті на урочистостях до Дня знань повідомив міністр оборони України Степан Полторак, кореспондент РБК-Україна.

"Перемогу можна здобути лише будучи освіченим. Сьогодні в стіни університету оборони вступили 700 осіб, з них 80% людей - ті люди, які воювали, які знають ціну горя і втрат, люди, які мають бойовий досвід, і їм необхідні знання", - зазначив Поторак.


Він також повідомив, що призначив в. о. начальника університету генерала Геннадія Воробйова. Полторак підкреслив, що система навчання в цьому університеті повинна відповідати реаліям сьогоднішнього дня.

"Ворог змінює тактику кожного дня, ми повинні бути готові до змін, готові до загроз, які стоять перед Україною. Треба вчитися безпосередньо у напрямках та в місцях, де існує загроза Україні. Менше теорії і більше практики", - додав він.

Нагадаємо, раніше Полторак повідомив, що в зоні АТО з опівночі дотримується режим перемир'я.