ua en ru

Більшість громадян планують відпочивати в Україні, - дослідження

Більшість громадян планують відпочивати в Україні, - дослідження Фото: відпочинок на дачі

Лише 6% українців планують побувати на закордонних курортах

Дві третини (64%) українців планують провести відпустку в межах України або на власній дачі. Про це з посиланням на дослідження компанії TNS On-line Track за червень 2015 р. повідомили у прес-службі TNS в Україні.

Всього 6% українців планують виїжджати за кордон - 2% мають намір провести відпустку у країнах СНД, 4% - виїхати за межі СНД.

Більшість громадян планують відпочивати в Україні, - дослідження

Серед представників більш старшої вікової групи (41-55 років) значно менше тих, хто збирається виїжджати за кордон (крім країн СНД) - всього 2%.

У зв'язку з анексією Криму, півострів практично зник з туристичної карти українців. Порівняно із травнем 2014 року, значно впала частка тих, хто відпочивав або планує провести відпочинок у Криму. Більше 90% опитаних не відпочивали у Криму минулого року і не планують їхати до Криму цього року. Тоді як у 2013 р. проводили відпустку у Криму 31% українців і ще 7% виїжджали на вихідні чи свята до Криму.

Більшість громадян планують відпочивати в Україні, - дослідження

При цьому на півдні України значно більше тих, хто виїжджав до Криму на вихідні чи свята (9%), а у східному регіоні значно більше опитаних планує провести відпустку у Криму цього року (5%).

Шоста хвиля дослідження проводилася із 13 по 18 червня 2015 р. методом онлайн-опитування.

Нагадаємо, згідно з нещодавнім дослідженням TNS, в Україні громадяни стали більше економити.