ua en ru

В Україні громадяни стали більше економити, - дослідження

В Україні громадяни стали більше економити, - дослідження Фото: українці стали економити

52% вважають, що несприятливими будуть найближчі 5 років

В Україні 65% громадян у містах 50 тис.+ вважають, що їхній матеріальний стан погіршився за останній рік. Про це з посиланням на дослідження компанії TNS MMI за 1 квартал 2015 року повідомили у прес-службі TNS в Україні.

У своїх прогнозах на майбутнє українці також не оптимістичні: 55% вважають, що в найближчому році матеріальний стан їх сім'ї погіршиться, 47% стверджують, що наступні 12 місяців для економіки країни будуть поганими, а 52% вважають, що не тільки рік буде несприятливим, але й найближчі 5 років.

Якщо порівняти березень 2014 р. і березень 2015 р., то українці стали економити буквально на всьому: починаючи від відпустки і закінчуючи продуктами харчування. Як би там не було комунальні послуги/оренда житла, ліки і їжа поки залишаються статтями витрат, на яких економлять найменше.

В Україні громадяни стали більше економити, - дослідження

Так, порівняно з минулим березнем, на 11% збільшилася кількість респондентів, що намагаються завжди економити на витратах, пов'язаних з відпуском і подорожами; на другому місці - витрати на транспортні витрати, в тому числі і на обслуговування авто, - на 9% більше стали економити саме на цій статті свого бюджету.

В цілому, 64% опитаних впевнені, що зараз поганий час для великих покупок для дому, а 57% - що час також не підходящий для того, щоб робити заощадження.

Дані дослідження MMI: населення України 12-65 років, у містах 50 тис. + (крім АРК і зони АТО). Вибіркова сукупність: 5000 респондентів щоквартально. Дослідження MMI проводиться на постійній основі.

Нагадаємо, чверть українців не вірить, що безвізовий режим з ЄС буде введено.