ua en ru

Більшість депутатів від "Удару" не підтримують відставку Наливайченка, - нардеп

Більшість депутатів від "Удару" не підтримують відставку Наливайченка, - нардеп Фото: Валентин Наливайченко

При цьому вони визначаться по ходу голосування

Більшість народних депутатів від групи "Удар" не підтримують відставку голови Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка. Про це сьогодні в кулуарах Верховної Ради журналістам заявив народний депутат від фракції "БПП" Єгор Фірсов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я думаю, що "Удар" визначитися безпосередньо при голосуванні. Є позиція більшості колег "Удару" про те, що Наливайченко потрібно підтримувати і не голосувати за його відставку",- заявив Фірсов.

При цьому він також назвав зрадою рішення фракцій коаліції голодувати так відставку Наливайченка.

"Я бачив і Грицака в роботі, і Наливайченко в роботі, якщо порівнювати Наливайченко і Грицака, то Наливайченко на три голови вище самого Грицака",- заявив нардеп.

Відзначимо, як повідомлялося, кандидатуру Василя Грицака на посаду голови СБУ підтримує Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, раніше позафракційні нардепи Борислав Береза Віталій Купрій заявили, що "Удар" проголосує за відставку Наливайченка.

За їх заявою, "Удар" погодився проголосувати за звільнення Наливайченка в обмін на посаду прокурора Києва і вибори мера в один тур.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України подання про звільнення голови СБУ Валентина Наливайченка.

Вчора координатор коаліції, лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявляв, що в Раді недостатньо голосів для відставки Наливайченко. Він стверджував, що Радикальна партія і група "Удар" не будуть підтримувати це подання.