ua en ru

Порошенко вніс у Раду подання про звільнення Наливайченка

Порошенко вніс у Раду подання про звільнення Наливайченка Фото: Президент України Петро Порошенко

Рада сьогодні розгляне це питання

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України подання про звільнення голови Служби безпеки України (СБУ) Валентина Наливайченка. Постанову №2110а від 18 червня про звільнення Наливайченка зареєстровано на сайті Ради.

У той же час текст постанови на сайті відсутній.

Зазначимо, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив, що Порошенко наполягає на призначення Василя Грицака на посаду голови Служби безпеки України.

"Він (Порошенко - ред.) сказав, що це його право (рішення про звыльненняНаливайченка - ред.) як Верховного Головнокомандувача. Він вважає, що на цій посаді Василь Грицак буде краще виконувати обов'язки голови СБУ. Це право Президента. Ми задали питання, кого він бачить на посаді голови СБУ - була названа прізвище Василя Грицака", - заявив Ляшко.

У той же час, як розповів Олег Ляшко, зважившись на звільнення Наливайченка, Петро Порошенко не підтримав відставку генерального прокурора Віктора Шокіна, так як не бачить для цього причин. Зокрема, Президент не вважає його винним у втечу народного депутата Сергія Клюєва, незважаючи на те, що ряд депутатів коаліції наполягає на цьому.

"Я абсолютно щиро сказав Президенту про те, що я вважаю втеча Клюєва дискредитацією і самого Президента, і правоохоронної системи. Ми поставили питання про необхідність відставки генерального прокурора. На жаль, Президент не підтримує цю нашу ініціативу. Більш того, не вважає генерального прокурора винним в тому, що втік Клюєв, хоча моя думка залишається протилежною", - розповів Ляшко.

За словами оточення Президента України Петра Порошенка, вперше глава держави запропонував голові СБУ Валентину Наливайченку піти у відставку ще 10 червня.