ua en ru

Найбільше корупціогенних законопроектів подавали представники БПП, "Опоблоку" та НФ, - Береза

Найбільше корупціогенних законопроектів подавали представники БПП, "Опоблоку" та НФ, - Береза Фото: Борислав Береза (з відкритих джерел)

З 4511 проаналізованих профільним комітетом законопроектів 362 виявились корупціогенними

Народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції Борислав Береза повідомив про результати діяльності антикорупційного комітету. Про це він написав у своєму блозі на "Обозревателі".

Він зазначив, що комітет ретельно аналізує кожен законопроект на наявність корупційних ознак. Так, за його даними, з 4511 проаналізованих законопроектів 362 виявились корупціогенними. Всі вони були заблоковані.

alt

Береза повідомив, що найбільше таких законопроектів подавали представники БПП (134), "Опозиційного блоку" (90) та "Народного фронту" (70).

alt

"Втім, варто пам’ятати, що "загальний залік" не об’єктивно відображає інтенсивність корупційних прагнень представників парламентських фракцій. Фракції різні за чисельністю, тож ми проаналізували співвідношення кількості законопроектів, які були визнані корупційними, до кількості депутатів у фракції. Таким чином був встановлений "Індекс корупційності" (ІК). І тут трійка лідерів докорінно змінюється. В "Опозиційного блоку" ІК становив 2,093; у депутатської групи "Відродження" – 1,412; у депутатської групи "Воля народу" – 1,346 на одного депутата фракції", - написав Береза.

alt

Береза зазначив, що у Верховній Раді було створено робочу групу, що опрацьовує проект закону "Про антикорупційну експертизу", який дозволить звести всі індикатори до єдиного знаменника. "Цей революційний законопроект дозволить припинити "броунівський рух" в антикорупційній експертизі та перекрити парламентські механізми узаконення злочинних схем", - резюмував політик.