ua en ru

Велика приватизація: в Україні хочуть відновити аукціони з продажу об'єктів

Велика приватизація: в Україні хочуть відновити аукціони з продажу об'єктів Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

В Україні хочуть скасувати заборону на проведення аукціонів з продажу об'єктів великої приватизації. Раніше заборону запровадили через карантин.

Про це свідчать дані на сайті Верховної ради.

Кабінет міністрів зареєстрував у ВР відповідний законопроект №4543.

В уряді підкреслюють, що стратегічний курс України щодо приватизації та залучення інвестицій в економіку України на період епідемії COVID-19 залишається незмінним.

"Бюджет України потребує ресурсів для боротьби з пандемією, утримання економічної стабільності України... З метою наповнення державного бюджету коштами від продажу об‘єктів великої приватизації доцільно зняти законодавчі обмеження на вжиття будь-яких заходів з приватизації об‘єктів великої приватизації, у тому числі проведення аукціонів", - пояснюють у Кабміні.

Нагадаємо, 25 вересня у країні заборонили аукціони з продажу об'єктів великої приватизації на час карантину, встановленого Кабінетом міністрів. Тоді чинності набув відповідний закон.

Як писало РБК-Україна, на початку вересня Рада прийняла відповідний законопроект №3552.

Так, 26 серпня Кабмін схвалив проект закону "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації", згідно з яким допускається приватизація "Нафтогазу" і "Укрпошти".