ua en ru

Більша частина Сватове залишається без електрики і газу

Більша частина Сватове залишається без електрики і газу Фото: наслідки вибухів в Сватове

Також в місті ускладнено водопостачання

Більша частина населення міста Сватове Луганської області, де сталася надзвичайна пригода на складі з боєприпасами, залишається без електрики і газу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Велика частина міста залишається без електро - і газопостачання, утруднене водопостачання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, станом на 12:30 на складі з боєприпасами спостерігаються поодинокі вибухи з інтервалом близько 1 години. Від місцевого населення отримано 58 звернень про виявлення вибухонебезпечних предметів на території міста.

На місці події створено штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, до складу якого входять представники ДСНС, МВС, Міноборони, Моз та органів місцевої влади.

Сватове умовно розділили на 15 секторів, де працюють оперативні групи, які обстежують територію з метою виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.

Всього до ліквідації наслідків пожежі і вибухів залучили близько 900 чоловік особового складу та 170 од. техніки, у тому числі від ДСНС України 300 чол. особового складу та 75 од. техніки, від МВС України 365 чол. особового складу та 65 од. техніки, від Міноборони 200 чол. особового складу та 20 од. техніки, від Моз 35 осіб та 10 од. техніки.

Нагадаємо, вчора, 29 жовтня, близько 19:45 на території складу боєприпасів об'єднаного польового складу Збройних Сил України під Сватове Луганської області сталася пожежа, через яку почали вибухати снаряди.

За останніми даними ГУМВС у Луганській області, в результаті подій в Сватове загинули 2 людини (місцева мешканка і військовослужбовець), отримали поранення і тілесні ушкодження 5 осіб (4 військових і 1 місцевий житель). Зазначимо, через події частина жителів Сватове евакуювали.

Всю ніч боєприпаси на складі продовжували детонувати, не даючи рятувальникам наблизиться для ліквідації пожежі. В результаті вибухів і локальних пожеж в Сватове було пошкоджено більше 30 багатоповерхових будинків, ще 7 приватних будинків були повністю знищені.

Сьогодні вранці ситуація стабілізувалася, що дозволило пожежникам приступити до гасіння пожежі на самому складі. За висновком комісії при Міноборони, причиною пожежі на складі під Сватове став пуск сигнальної ракети. СБУ кваліфікувала вибухи в Сватове як теракт.

Зазначимо, Сватове знаходиться на підконтрольній території Україні Луганської області, на великій відстані від лінії розмежування. Населення міста становить близько 18 тис. осіб.