ua en ru

Болгарія відсилає дипломатів з Сирії

Влада Болгарії прийняла рішення вислати сирійських дипломатів із країни. Про це говориться в опублікованому сьогодні повідомленні болгарського Міністерства закордонних справ.

З країни будуть вислані керівник дипмісії і два співробітника сирійського посольства. У повідомленні йдеться, що у них є 72 години, щоб покинути територію Болгарії. Влада держави також прийняла рішення тимчасово закрити посольство в Дамаску і відкликати своїх дипломатів.

Раніше сьогодні про видворення сирійських послів оголосили Австралія, Великобританія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Іспанія і США. У Лондоні відзначили, що мова йде про скоординовану акцію на знак протесту проти вбивств мирних жителів в Сирії.

Кілька днів тому в м. Хула після зіткнення урядових військ і озброєних повстанців були знайдені тіла жертв масового вбивства. За даними спостерігачів Організації Об'єднаних Націй, в результаті події загинули 108 людей. Західні країни звинувачують в тому, що трапилося, підрозділи сірійських військ, тоді як Дамаск заявляє про діяльність в даному районі бойовиків, пов'язаних з "Аль-Кайедою".

Сьогодні управління верховного комісара з прав людини ООН заявило, що більшість жертв бійні в Хулі були вбиті пострілами з близької відстані, тоді як менше 20 людей загинули в результаті обстрілу артилерією і з танкових гармат, які перебувають на озброєнні у сірійських військ. За даними живих свідків, масову розправу над жителями Огуди вчинили воєнізовані формування, які виступають на стороні уряду.