ua en ru

Понад 50 станцій ДЖД закриті через пошкодження ж/д сепаратистами, - УЗ

Понад 50 станцій Донецької залізниці закриті через пошкодження сепаратистами інфраструктури - мостів, шляхопроводів, колій та контактної мережі.

Понад 50 станцій Донецької залізниці закриті через пошкодження сепаратистами інфраструктури - мостів, шляхопроводів, колій та контактної мережі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укрзалізниці".

Пошкодження стосуються основного Чаплинського залізничного напрямку, за яким курсувало 70% вантажних поїздів з Донецька на західні регіони України. Зараз закриті станції Амвросіївка, Антрацит, Артемівськ, Борисівка, Воскресенська, Горлівка, Дебальцеве, Должанська, Комунарськ, Курдюмівка, Луганськ, Лутугине, Попасна, Розсипна, Старобільськ, Стаханов, Штерівка та інші. Вантажні вагони на ці станції не відправляються, оскільки "Укрзалізниця" ввела конвенційні обмеження на перевезення вантажів.

Раніше більшість вантажів з Донбасу та інших регіонів України перевозилися через Донецьк - Красноармійськ - Чаплине. У зв'язку з пошкодженням інфраструктури зараз вантажопотоки йдуть через Ясинувату - Костянтинівку - Слов'янськ - Лозову і в напрямку Маріуполя. Однак це дозволяє перевозити лише 40% вантажів.

Крім того, не на повну потужність через значні руйнування працюють вантажні станції та перегони, що знаходяться поблизу Донецька. Так, поки залишається замінованою станція Дебальцеве. Постраждала інфраструктура однієї з найбільших вантажних станцій України - Ясинуватої. На перегоні Донецьк - Ясинувата працює одна колія з трьох, від Ясинуватої до станції Донецьк-Північний - одна з чотирьох.