ua en ru

Богдан розповів про зустріч Коломойського з Зеленським

Богдан розповів про зустріч Коломойського з Зеленським Фото: Андрій Богдан (РБК-Україна)

Зеленський і Коломойський обговорювали проблему, пов'язану з енергетичною незалежністю України

Глава Офісу президента Андрій Богдан розповів про зустріч олігарха Ігоря Коломойського з президентом України Володимиром Зеленським. Про це Богдан розповів в інтерв'ю BBC.

Мова йде про зустріч Зеленського і Коломойського в Офісі президента. Вони обговорювали проблему, пов'язану з енергетичною незалежністю України.

"В нас була проблема, пов'язана з енергетичною незалежністю України. Один з пунктів - мітинги під "Укренерго" працівників феросплавних заводів Коломойського", - сказав він.

За його словами, вони його викликали як людину, яка "приймає рішення".

"Я розумію, що скликати директора якогось підприємства немає сенсу. Треба кликати ту людину, яка приймає рішення", - сказав він.

На питання про те, чи домовилися з Коломойським, Богдан сказав, що "ми на шляху пошуку компромісу".

Також Зеленський та Коломойський обговорювали питання розбудови Донбасу.

"Розмови на цю тему велися. Ігор Валерійович закривається рішенням Англійського суду, за яким він не може витрачати більше певної суми на тиждень. Але він обіцяв, коли з'явиться така можливість, безпосередньо самому взяти участь. А до цього часу буде рекомендувати своїм друзям і знайомим максимально допомагати доброчинності в різних напрямках", - сказав він.

Глава Офісу розповів, що Зеленський надалі планує зустрітись з усіма іншими олігархами.

Нагадаємо, 10 вересня Зеленський провів зустріч з олігархом Ігорем Коломойським. На зустрічі також були присутні прем'єр-міністр Олексій Гончарук, голова Офісу президента Андрій Богдан і перший помічник президента Сергій Шефір. Зустріч проходила в Офісі президента.

Після цього Зеленський заявив, що на зустрічі з олігархом Ігорем Коломойським обговорював ряд питань, в тому числі зниження тарифів.

Додамо, Зеленський та Коломойський неодноразово проводили зустрічі. Під час однієї з них Коломойський обговорював з Зеленським питання, пов'язані з можливим дефолтом України.