ua en ru

Бойовиків, які штурмують луганський прикордонний загін, вже 400, підтримка ВСУ відсутня, - Держприкордонслужба

Бойовиків, які штурмують луганський прикордонний загін, станом на 7:00 понеділка вже близько 400, підтримка прикордонників з боку Збройних сил України відсутня.

Бойовиків, які штурмують луганський прикордонний загін, станом на 7:00 понеділка вже близько 400, підтримка прикордонників з боку Збройних сил України відсутня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України.

"Терористи продовжують стягувати сили і озброєння в управління загону. Станом на 7:00 їх вже близько 400 осіб. З озброєння помічені міномети і ДШК. За наявною інформацією, терористи заблокували мешканців будинку, який знаходиться поруч з частиною, і ведуть вогонь з вікон квартир мирних жителів, що робить неможливим для прикордонників ведення прицільного вогню. На жаль, допомога від Збройних сил та інших правоохоронних органів відсутня", - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, близько 00:30 понеділка до управління луганського прикордонного загону прибуло близько 100 озброєних людей, які розташувалися по периметру загону. Перша атака із застосуванням автоматів і підствольних гранатометів почалася близько 4:00 і тривала близько 40 хвилин. Прикордонники її відбили. Передислокувавшись, нападники почали знову атакувати. Цього разу з позицій, обладнаних у вікнах багатоповерхівки, по прикордонниках вели прицільний вогонь снайпери. Друга і третя хвилі атаки були відбиті. На території загону виникли осередкові пожежі. Серед прикордонників є поранені.