ua en ru

Бойовиків ДНР звинуватили в розкраданні коштів з РФ

Бойовиків ДНР звинуватили в розкраданні коштів з РФ Фото: Тимчук повідомив, що бойовики ДНР використовували цільові кошти з РФ для власного збагачення

Комісія з РФ рекомендувала закрити проект фінансування "Центру управління відновлення ДНР"

Бойовиків вищої ланки самопроголошеної "Донецької народної республіки" звинуватили в розкраданні грошових коштів з Російської Федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Як йдеться в повідомленні, так зване керівництво ДНР використовувало офіційно створену структуру "Центр управління відновленням ДНР" (ЦУВ), яка фінансувалася РФ, для власного збагачення.


"Основні шляхи виведення грошових коштів з Росії і їх подальше розкрадання складалися в перерахуванні коштів підконтрольним керівництву "ДНР" будівельним структурам з подальшим складанням фіктивних актів приймання виконаних робіт або взагалі невиконанням замовлених робіт", - повідомив Тимчук.

Російська сторона здійснила ревізію діяльності при ЦУВ, в результаті чого зафіксувала факти масштабного розкрадання цільових коштів.

"У підсумковому звіті комісії з РФ рекомендовано закрити проект при ЦУВ, а "правоохоронцям ДНР" провести розслідування злочинів місцевих чиновників", - зазначив Тимчук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики ДНР налагодили канал контрабанди продуктів на окуповані території.