ua en ru

Бойовики в зоні АТО перекидають артилерію на передову, - ІС

Бойовики в зоні АТО перекидають артилерію на передову, - ІС Фото: бойовики на Донбасі

Також фіксується поява нових вогневих позицій російсько-терористичних сил

У зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі на декількох ділянках бойовики замість відводу важких озброєнь перекидають артилерію на передову. Про це повідомив народний депутат України, лідер групи "Інформаційний спротив" (ІС) Дмитро Тимчук у Facebook.

Так, в районі н.п. Тельманове фіксується поява відразу кілька нових вогневих позицій артилерії (122-мм гаубиці Д-30 і Д-30А, 2-х батарей САУ 2С1 "Гвоздика"). Частково позиції ретельно маскуються.

"У районі Ломоватки (південніше Брянки) фіксується перегрупування сил бойовиків, інтенсивний рух техніки на передовій і у глибині бойових порядків. Зафіксовано зміну позицій танковим підрозділом терористів, між Калинове і Санжарівкою - переміщення групи ББМ (БМП-2)", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як зазначили в ІС, російсько-терористичні війська на Донбасі, як і раніше, утримуються від використання важких озброєнь, проте впродовж доби фіксується більш активне використання бойовиками піхотного озброєння для обстрілів позицій сил АТО і збройних провокацій. Водночас з боку терористів активізувалося ведення розвідки і диверсійно-терористичні дії. Більш активно використовуються мінування, засідки, нальоти, рейдові дії малими групами і снайперські групи.

Оперативные данные группы «Информационное Сопротивление».Российско-террористические войска на Донбассе по-прежнему воз...

Posted by Dmitry Tymchuk on 2 вересня 2015 р.

Нагадаємо, за даними прес-центру АТО, бойовики за минулу добу 10 разів порушили перемир'я на Донбасі.