ua en ru

Бойовики захопили управління держказначейства у Луганській обл., - інфоцентр РНБО

Бойовики захопили управління держказначейства у Луганській області.

Бойовики захопили управління держказначейства у Луганській області. Про це в ході брифінгу заявив представник інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Володимир Чеповий, передає кореспондент РБК-Україна.

"Терористи свідомо зривають план Президента щодо мирного врегулювання і спроби української влади відновити інфраструктуру і соціальні виплати в Донецькій і Луганській областях. Так, бойовики захопили будівлі Державного казначейства України в місті Ровеньки Луганської області та Державної фельд'єгерської служби Донецька", - заявив Чеповий.

При цьому, як зазначив спікер інфоцентру РНБО, у Сєверодонецьку Луганської області співробітники місцевого відділу міліції відмовилися перейти на бік терористів. "Опівдні 23 червня в Сєвєродонецьку до приміщення Сєвєродонецького відділення міліції зайшло близько 60 бойовиків, які вимагали від співробітників відділу перейти на бік терористів. Після відмови невідомі залишили приміщення", - повідомив Чеповий.

Бойовики захопили управління держказначейства у Луганській обл., - інфоцентр РНБО

Раніше офіційний представник АТО з місця подій Владислав Селезньов повідомив у своєму Facebook, що бойовики на сході України продовжують обстріл позицій сил антитерористичної операції (АТО), незважаючи на оголошене перемир'я.

Так, за даними прес-служби Нацгвардії, 24 червня в результаті мінометного обстрілу озброєними сепаратистами блокпоста Національної гвардії України під Слов'янськом (Донецька область) поранено двох військовослужбовців.

Нагадаємо, ввечері 20 червня Президент України Петро Порошенко оголосив про одностороннє припинення вогню силами АТО з метою дати можливість бойовикам роззброїтися - до 10:00 27 червня.

Додамо, що вчора "Донецька народна республіка" зобов'язалася припинити вогонь до 27 червня для переговорів. Про це в ефірі "Росія 24" заявив прем'єр-міністр Донецької республіки Олександр Бородай. Пізніше цю інформацію підтвердив і другий Президент України Леонід Кучма.