ua en ru

Бойовики за добу 8 раз обстріляли Луганську область, - Москаль

Бойовики за добу 8 раз обстріляли Луганську область, - Москаль Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса
Бойовики за минулу добу, 12 грудня, вісім разів обстріляли контрольовану Україною територію Луганської області.

Бойовики за минулу добу, 12 грудня, вісім разів обстріляли контрольовану Україною територію Луганської області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Для порівняння, 11 грудня обстрілу було всього три. Вперше за довгий час під вогневий удар потрапив Міловський район, який розташований на півночі Луганської області за 100 кілометрів від лінії розмежування. Після півночі околиці Крейдового, де розташований блокпост українських силовиків, кілька разів обстріляли з гранатометів. Очевидно, "працювала" розвідувально-диверсійна група", - зазначив Москаль.

Протягом вчорашнього дня бойовики 3 рази обстрілювали район теплоелектростанції в р. Щастя. Поранених і загиблих серед мирних жителів немає.

Крім того, вчора були зафіксовані перестрілки в Станиці Луганській поблизу мосту через Сіверський Донець, із застосуванням автоматичної зброї і великокаліберних кулеметів з БТР. Також після 15:00 околицю Станиці обстріляли з мінометів. Інформації про поранених або загиблих мирних жителів немає. Станом на 10:00 13 грудня у Станиці тихо, так само, як і в Щасті і Попасній.

Також в ЛОДА призвели динаміку обстрілу контрольованої Україною Луганської області з початку тижня: вівторок - 12, середа - 16, четвер - 3, п'ятниця - 8.

Кілька населених пунктів області залишаються частково без електроенергії - Трьохізбенка і Оріхове-Донецьке.

Нагадаємо, через обстріл бойовиками частина Кримського (Луганська область) залишилася без світла і води.