ua en ru

Бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів на Донбасі, - СЦКК

Бойовики вдвічі збільшили кількість обстрілів на Донбасі, - СЦКК Фото: українські військові (facebook.com/ato news)

В зоні АТО напередодні засідання контактної групи зросла кількість обстрілів

Проросійські бойовики на Донбасі напередодні чергового засідання контактної групи вдвічі збільшили число обстрілів позицій українських військових. Про це йдеться в повідомленні української сторони Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню, передає прес-центр АТО у Facebook.

Повідомляється, що протягом 15-17 жовтня загальна кількість обстрілів позицій підрозділів ЗСУ з боку бойовиків збільшилася в два рази. При цьому найбільш напружена ситуація зберігається у районі населених пунктів Павлопіль, Водяне, Гнутово, Мар'їнка, Зайцеве та Трьохізбенка.

"Бойовики ОРДО і ОРЛО неодноразово застосовували по позиціях підрозділів ЗС України зброю, заборонену мінського угодами, - міномети калібру 82 і 120 мм, а також великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю", - йдеться в повідомленні.

Українська сторона СЦКК зазначає, що такими діями бойовики демонструють відверте нехтування мінськими угодами і прагнення до подальшого загострення збройного конфлікту на Донбасі.

БОЙОВИКИ ПРОДОВЖУЮТЬ ЗБІЛЬШУВАТИ КІЛЬКІСТЬ ОБСТРІЛІВ ПОЗИЦІЙ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ НАПЕРЕДОДНІ ЧЕРГОВОГО ЗАСІДАННЯ ТКГ Ук...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО за добу загинуло двоє українських військових, четверо отримали поранення. Всього за минулу добу бойовики 44 рази відкривали вогонь у напрямку сил АТО.