ua en ru

Бойовики не допустили місію ОБСЄ до моніторингу у трьох населених пунктах на Донбасі, - СЦКК

Бойовики не допустили місію ОБСЄ до моніторингу у трьох населених пунктах на Донбасі, - СЦКК Ілюстративне фото (facebook.com/oscesmm)

Місія ОБСЄ зафіксувала "Гради" в окупованому Хрустальному

Проросійські бойовики на Донбасі не допустили спостерігачів місії ОБСЄ до моніторингу у Верхньошироківському, Южній Ломуватці та Хрустальному. Про це з посиланням на украънську сторону СЦКК повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

Як зазначається, українська сторона СЦКК продовжує фіксувати порушення бойовиками мінських домовленостей. Зокрема, 7 вересня, місія ОБСЄ зафіксувала на Донбасі обстріл Майорська, внаслідок якого було пошкоджено квартиру у 5-ти поверховому будинку.

Крім того, вчора місія ОБСЄ опублікувала звіт, у якому повідомляється про розміщення "Градів" у окупованому Хрустальному.

"Збройні формування Російської Федерації продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях. 8 та 9 вересня бойовики збройних формувань РФ не надали представникам СММ ОБСЄ доступ для проведення моніторингу у районах населених пунктів Верхньошироківське, Южна Ломуватка та Хрустальний", - йдеться у повідомленні.

Бойовики не допустили місію ОБСЄ до моніторингу у трьох населених пунктах на Донбасі, - СЦКК

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у районі проведення операції об’єднаних сил (ООС) за добу, 10 вересня, внаслідок бойових дій загинув один військовослужбовець, ще один отримав поранення.

Крім того, повідомлялося, що на Донбасі виявлена новітня система радіоелектронної боротьби (РЕБ), що надійшла на озброєння сил РФ в поточному році.