ua en ru

Бойовики обстріляли свої позиції з важкого озброєння для звинувачення сил АТО, - штаб

Бойовики обстріляли свої позиції з важкого озброєння для звинувачення сил АТО, - штаб Фото: бойовик ДНР (youtube.com/Ruptly TV)

Бойовики обстріляли власні позиції в районі Авдіївки

На Донбасі бойовики для звинувачення сил антитерористичної операції (АТО) вдаються до обстрілу власних позицій з важкого піхотного озброєння. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Для звинувачення сил АТО в порушенні Мінських домовленостей бойовики 11 омсп 1 АК вдаються до обстрілу власних позицій з важкого піхотного озброєння, в першу чергу в районі Авдіївки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними штабу АТО, провокації спрямовані на обурення місцевого населення з метою налаштувати людей проти українських військ.

Зазначено, що подібні випадки неодноразово фіксували при обстріл бойовиками Донецької фільтрувальної станції, коксохімічних заводів, ЛЕП, а також навмисних пошкодження генераторів.

Повідомляється, що бойовики активізують такі провокації напередодні планових візитів представників ОБСЄ, Червоного Хреста та ЗМІ для подальшої дискредитації України в очах міжнародного співтовариства і безпідставного звинувачення в порушенні Мінських угод.

ПРЕС-ЦЕНТР ШТАБУ АТО ПОВІДОМЛЯЄ! За даними розвідки штабу АТО, противник продовжує пошук нових способів звинувачення Зб...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 11 грудня 2017 р.

Нагадаємо, 11 грудня директор Авдіївського коксохімічного заводу Муса Магомедов заявив, що в результаті обстрілу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі частково знеструмлена Авдіївка Донецької області.

Проте пізніше глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що в Авдіївці відновили електропостачання після обстрілу бойовиків.