ua en ru

Бойовики обстріляли сили АТО зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів, - штаб

Бойовики обстріляли сили АТО зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 40 разів обстрілювали сили АТО

Бойовики за минулу добу, 5 жовтня, обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) зі стрілецької зброї, кулеметів і гранатометів. Про це йдеться в повідомленні пресс-служби Міністерства оборони України.

"За минулу добу російсько-окупаційні війська 40 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. В тому числі 12 порушень режиму тиші" зафіксовано на Луганському напрямку. Противник вдавався до збройних провокацій у районі Новоолександрівка, Новозвановки, Балки Крутенькой, Трьохізбенки і Станиці Луганської, при цьому застосувавши стрілецька зброя, кулемети і гранатомети. За Новоолександровке, Новозвановке і в районі Балки Крутенькой ворог застосував проти сил АТО міномети 120-го калібру", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на Донецькому напрямку було зафіксовано 8 обстрілу. Зокрема, бойовики з гранатометів і стрілецької зброї обстріляли населені пункти Авдіївка, Піски, Дослідне, Новгородське та Верхнеторецкое. Також неподалекуот Авдіївки і Верхнеторецка бойовики стріляли з мінометів калібром 82-мм

На Маріупольському напрямку ВСУ зафіксували 20 випадків порушення бойовиками режиму припинення вогню.

"Збройні провокації ворога зафіксовані в районі Водяного, Чермалика, Мар'їнки, Широкіно, Гнутово, Павлополя і Старогнатовки. Крім гранатометів і стрілецької зброї в районі Тарамчука противник застосував проти сил АТО міномет калібру 82-мм Також неподалік Мар'їнки, Широкіно і Гнутово зафіксований снайперський вогонь супротивника", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в районах проведення АТО було виявлено чотири прольоти БПЛА противника.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери зламали сторінку штабу АТО в Facebook.