ua en ru

Бойовики обстріляли Саханку з гранатомету, поранено двох місцевих мешканців

Бойовики обстріляли Саханку з гранатомету, поранено двох місцевих мешканців Ілюстративне фото (facebook.com-abazia)

Бойовики обстріляли Саханку вчора, 25 вересня

Проросійській бойовики вчора, 25 вересня 2018 року, обстріляли Саханку (Донецька область) з гранатомету, внаслідок чого поранення отримали двое місцевих мешканців. Про це з посиланням на українську сторону СЦКК повідомляє прес-центр операції об'єднаних сил (ООС) у Facebook.

"25 вересня 2018 року СММ ОБСЄ зареєстровано обстріл населеного пункту Саханка із застосуванням АГС-17. За результатами обстрілу осколкові поранення отримало подружжя (чоловік та жінка), яке мешкає за адресою: вул. Жовтнева, 2", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, поблизу Саханки знаходяться позиції збройних формувань Російської Федерації, відстань від яких до вказаного помешкання становить від 1,4-1,7 тис. м, а відстань до позицій українських військових перевищує 2,5 тис. м.

"Прицільна дальність АГС-17 відповідно до тактико-технічних характеристик становить 1,7 тис. м. Тож висновок, хто саме причетний до обстрілу населеного пункту, є очевидним", - йдеться у повідомленні.

Бойовики обстріляли Саханку з гранатомету, поранено двох місцевих мешканців

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що у районі ООС на Донбасі вчора, 25 вересня, п'ятеро українських військовослужбовців були поранені.

Додамо, за словами заступника голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, для швидкого припинення бойових дій на Донбасі необхідна політична воля.