ua en ru

Бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка-2

Бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка-2 Фото: бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка-2 (gp.gov.ua)

В результаті обстрілу зруйновано 4 житлових будинків, пошкоджені господарські будівлі та присадибні ділянки

На Донбасі бойовики обстріляли населений пункт Миколаївка Друга Бахмутського району. Про це повідомила прес-служба генеральної прокуратури України.

"17.05.2018 близько 7 годин з тимчасово окупованої території Донецької області російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, в порушення норм міжнародного гуманітарного права, здійснили прицільний обстріл населеного пункту Миколаївка-2 Бахмутського району Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що прокурорами процесуальним шляхом задокументовані факти порушення російсько-терористичними силами законів і звичаїв війни. Зокрема, в ході огляду місця події встановлено, що в результаті артилерійського обстрілу майже повністю зруйновані 4 житлових будинків, пошкоджені господарські будівлі та присадибні ділянки.

Так, в даний час встановлено, що обстріл вівся снарядами калібром 122 мм з населеного пункту Гомельський Донецької області.

Отримані докази порушення Російською Федерацією і її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права будуть передані в Міжнародний кримінальний суд.

Нагадаємо, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі Олександр Хуг сьогодні, 17 травня, відправляється з незапланованою поїздкою на Донбас. Хуг здійснить поїздку на Донбас у зв'язку з серйозним погіршенням ситуації з безпекою.