ua en ru

Бойовики порушили перемир'я 15 разів в день переговорів Зеленського у Франції

Бойовики порушили перемир'я 15 разів в день переговорів Зеленського у Франції Фото:: 16 квітня на Донбасі було 15 обстрілів (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Протягом минулої доби, 16 квітня, на Донбасі було зафіксовано 15 порушень режиму припинення вогню. Унаслідок цього жодний український військовий не загинув та не був поранений.

Зокрема, неподалік населених пунктів Новгородське, Мар'їнка та Опитне бойовики стріляли із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля селища Невельське - ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті населених пунктів Водяне, Луганське та Новоолександрівка ворог здійснив обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а біля селища Майорськ - зі стрілецької зброї.

Поблизу селищ Тарамчук і Красногорівка російсько-окупаційні війська застосували станкові протитанкові гранатомети, а біля Пісків - підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

У районі населеного пункту Майорськ ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Сьогодні з початку доби бойовики стріляли неподалік Водяного з автоматичних станкових гранатометів. Постраждалих серед військових немає.