ua en ru

Бойовики з РФ готували теракт проти голландської делегації в Харкові, - СБУ

Бойовики з РФ готували теракт проти голландської делегації в Харкові, - СБУ
Служба безпеки України викрила підготовку теракту, який планувався підготовленими в Росії бойовиками проти делегації з Нідерландів на заводі імені Малишева в Харкові.

Служба безпеки України викрила підготовку теракту, який планувався підготовленими в Росії бойовиками проти делегації з Нідерландів на заводі імені Малишева в Харкові. Про це журналістам у Києві повідомили голова СБУ Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Під час допитів однієї з учасниць цієї терористичної групи ми маємо чіткі свідчення, що за завданням російських спецслужб, які, до речі, і тренували членів цієї групи біля м. Тамбов в одному з тренувальних таборів ФСБ РФ, було замовлення та наказ і надана вибухівка для здійснення теракту проти делегації уряду Нідерландів, яка планувала відвідати державне підприємство завод ім. Малишева", - сказав він на брифінгу у вівторок в Києві.

За його словами, співробітники СБУ у взаємодії з Міністерством внутрішніх справ і прокуратурою Харківської області затримали особливо небезпечну диверсійну групу у складі 12 чоловік.

"Група була затримана в зв'язку з підозрою і причетністю до скоєння теракту в одному з кафе міста Харків "Стіна", у зв'язку з причетністю до інших вибухів поблизу військкоматів та інших споруд самого міста, але найголовніше... Під час допитів одного з учасників цієї терористичної групи ми отримали чіткі свідчення, що за завданням російських спецслужб, які, до речі, і тренували членів цієї групи в місті Тамбов... на одному з тренувальних таборів ФСБ РФ було замовлення та наказ і вибухівка надана для здійснення теракту проти делегації Королівства Нідерланди, яка планувала відвідати державне підприємство Завод імені Малишева", - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, 17 листопада СБУ повідомила, що знешкодила диверсійну групу, причетну до скоєння різних диверсій в Харківській області, зокрема - до вибуху в харківському пабі "Стіна".