ua en ru

Фахівці обробили вже понад 1,4 тис. секретних документів щодо подій під Іловайськом, - Матіос

Фахівці обробили вже понад 1,4 тис. секретних документів щодо подій під Іловайськом, - Матіос Джерело фото:EPA
Фахівці обробили вже понад 1,4 тис. секретних документів щодо подій, які призвели до загибелі українських солдатів під Іловайськом Донецької обл.

Фахівці обробили вже понад 1,4 тис. секретних документів щодо подій, які призвели до загибелі українських солдатів під Іловайськом Донецької обл. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос у своєму Facebook.

За його словами, проблеми в розслідуванні кримінальної немає.

"Проблеми в проведенні і закінчення комплексної експертизи по Иловайску також немає (більше 20 сертифікованих фахівців в оборонній сфері, в тому числі з недержавного оборонно-аналітичного сектору без якого-небудь підпорядкування Генеральному штабу Збройних сил України та МО України пройшли всі передбачені законом перевірки СБУ і отримали право доступу для роботи з секретними документами у кримінальному провадженні, яких на сьогодні обробили вже більше 1400 штук)", - повідомив Матіос.

Він зазначив, що експерти щодня працюють у спеціальному приміщенні Генеральної прокуратури України.

Крім того, за його словами, група слідчих у цьому виробництві зараз працює на території трьох областей України, у тому числі в зоні АТО.

"Слідчим залишилося допитати більше 600 чоловік, які в тій чи іншій мірі мали відношення до подій в Іловайську. Найбільшою проблемою для слідчих у цьому кримінальному провадженні було і продовжує бути питання проведення допитів командирів, а також співробітників міліції добровольчих батальйонів патрульно-постової служби спеціального призначення, у тому числі новообраних народних депутатів", - підкреслив Матіос.

Нагадаємо, напередодні комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони вирішив продовжити роботу тимчасової слідчої комісії, яка займається розслідуванням загибелі українських солдатів під Иловайском Донецької обл.

У кінці серпня 2014 р. під Іловайском Донецької області бойовики оточили позиції сил АТО, взявши українських бійців в так званий котел. В результаті загинули, були поранені і зникли безвісти близько тисячі українських військових. Втрати під Иловайском стали наймасштабнішими для сил АТО за час операції на Донбасі.