ua en ru

У РФ заявили, що бойовики ІДІЛ стратили в Сирії одного з полонених росіян

У РФ заявили, що бойовики ІДІЛ стратили в Сирії одного з полонених росіян Фото: полонені росіяни Цуркану й Заболотний (AlqalaamVID twitter.com)

Даних про долю другого полоненого ІДІЛ росіянина немає

Бойовики "Ісламської держави" (ІДІЛ) стратили в Сирії полоненого росіянина Романа Заболотного. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомив депутат Міської думи Ростова-на-Дону Анатолій Котляров в ефірі телеканалу "Дождь".

Котляров повідомив, що отримав інформацію від надійного джерела з добровольчого руху, пов'язаного з Заболотним. Депутат розповів, що рух займається моніторингом інформації стосовно всіх добровольців з Росії на території Сирії та Донбасу.

Даних про долю другого полоненого немає.

Нагадаємо, 3 жовтня "Ісламська держава" опублікувала відео зі взятими в полон двома російськими солдатами. Бойовики стверджують, що солдатів взяли в полон 22 вересня під час боїв за сирійське місто Дейр-ез-Зор.

На відео один з чоловіків називає себе Заболотним Романом Васильовичем, 1979 року народження. Він каже, що народився в селищі Світанок Аксайського району Ростовської області. За його словами, поряд з ним сидить Цуркану Григорій Михайлович, 1978 року народження. Брат Цуркану повідомив, що той раніше воював на Донбасі.